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EU Forschungsverbund „PathogenCombat“ diskutiert Paratuberkulose und Morbus Crohn

ParatuberkuloseerregerBrno (aho/lme) – Das Veterinärinstitut im tschechischen Brno lädt zu einer englischsprachigen „Round Table Diskussion“ unter dem Titel „Bacterial triggers in the etiology of Crohn’s disease and other autoimmune and autoinflammatory diseases“ des europäischen Forschungsverbundes „PathogenCombat“ ein. Vom 14. bis 16. Mai wollen dort Experten die Rolle des Paratuberkuloseerregers „Mycobacterium avium paratuberculosis“ (MAP) bei chronischen Darmentzündung „Morbus crohn“ bei Menschen beleuchten.

MODERATORS AND PARTICIPANTS

Marcel A. Behr, Montreal, Canada; Douwe Bakker, Lelystad, The Netherlands; Joe O. Falkinham III, Blacksburg, USA; John Hermon-Taylor, London, UK; Karel Hruska, Brno, Czech Republic; Mogens Jakobsen, Copenhagen, Denmark; Ramon A. Juste, Bizkaia, Spain; Jindrich Kazda, Kiel, Germany; Jiri Mestecky, Birmingham, USA; Ivo Pavlik, Brno, Czech Republic; Helena Tlaskalova, Prague, Czech Republic; Miroslav Toman, Brno, Czech Republic; Ulrich Sperling, Bern, Switzerland

PART ONE CROHN’S DISEASE
Incidence, etiology, pathogenesis, diagnosis, therapy, epidemiology, social factors.

PART TWO PARATUBERCULOSIS (JOHNE’S DISEASE) I
ncidence, etiology, pathogenesis, diagnosis, control. Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in milk and meat.

PART THREE AUTOIMMUNE AND AUTOINFLAMMATORY DISEASES
Bacterial triggers with special attention to mycobacteria (peptidoglycans, muramylpeptides, heat shock proteins), genetic and environmental factors, proinflammatory cytokines.

PART FOUR MYCOBACTERIA IN WATER, BIOFILMS AND AEROSOLS
Environmental factors PART FIVE CROHN’S DISEASE AND BREAST FEEDING Notable associations

PART SIX MUCOSAL IMMUNITY
Possible modifications during postnatal development

PART SEVEN A PUZZLE TO BE SOLVED
Say muramylpeptides together with MAP, food pathogens together with food allergens, zoonoses together with autoinflammation

PART EIGHT KEY RESEARCH ISSUES PART NINE RECOMMENDATIONS
To EU Food Safety and Health Authorities and to the World Organization for Animal Health (OIE)

Weitere Informationen entnehmen Sie bitte diesem Informationsblatt (pdf). Ein Anmeldeformular finden Sie hier (.doc).

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Handlungsbedarf: Wissenschaftler weisen MAP in Rindfleisch nach

Derio (aho/lme) Wissenschaftlern von Baskischen Institut für Landwirtschaftliche Forschung und Entwicklung 'Neiker-Tecnalia' im spanischen Derio ist es gelungen, den Erreger der Paratuberkulose 'Mycobacterium avium paratuberculosis' (MAP) in der Muskulatur von Rindern und Kühen zum Zeitpunkt der Schlachtung nachzuweisen.
Weitere Informationen hier.






Vegetarier: weiblich, jung, überdurchschnittlich gebildet, lebt in Großstadt.



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